ifj. Rajnai Attila, ügyvezető igazgató

Ifj. Rajnai Attila a Rati Kft. ügyvezető igazgatója. A Rati Kft. egy innovatív autós tartozékokat fejlesztő és gyártó Baranya megyei ipari vállalat, amely felépített egy európai brandet. A cég sikertörténete az elmúlt két évtizedben a Dél-Dunántúl leglátványosabb üzleti mintájaként szolgál számunkra.

“Egy második generációs családi vállalkozást irányítok 2001 óta, de a Rati gyerekorom óta elválaszthatatlan része az életemnek. Egy alkotó terepnek fogom fel, ahol értéket teremthetek, megvalósíthatom szakmai elképzeléseimet, közösséget formálhatok, gondoskodhatok, segíthetek. Mérnöknek, majd közgazdásznak tanultam, de egyik sem vagyok igazán. Leginkább az izgat, hogy miként lehet egy kiszámíthatatlan, és fenntarthatatlan környezetben olyan fejlődőképes KKV-t létrehozni, amely élhető és alkotó közeg a munkatársak számára, újító erejű megoldásokat teremt az autótulajdonosok számára és fenntartható módon vesz el a természet erőforrásaiból.

A munkám nem az életem. Kínosan ügyelek arra, hogy ne váljak függővé, ne legyek a vállalkozás rabszolgája. Futás és bringázás, ami leginkább újratölt. Vagy fröccsözés a barátaimmal. Vagy zenélés, de leginkább együttlét a lányommal és a párommal.”