Horváth Márton, üzleti tervező és elemző, meghívási szakértő – gyakorló vállalkozó

2009-ben okleves közgazdász diplomát szerzett a Pécsi Tudományegyetemen, majd doktori tanulmányokat folytatott a regionális tudományok területén, és az egyetem tanársegédjeként az elméleti közgazdaságtan szemináriumait vezette. Később a Magyar Tudományos Akadémia tudományos segédmunkatársaként dolgozott az Innováció és Növekedés Kutatócsoportban.

A diploma megszerzése után a doktori tanulmányok megkezdése mellett azonnal vállalkozást indított társaival, amivel a régió vállalkozásainak üzleti tervezési és elemzési folyamatait segítették. A Crudus Kft. ma már kritikus üzleti tudományos ismereteket igénylő elemzési problémákkal és szellemi eszközök dokumentációjával foglalkozik. 2015-ben egy kísérleti programot vezetett, amelyben csapata a dél-dunántúli régió piacán sikerrel mutatott be m-commerce megoldásokat B2B partnerek és végfelhasználók számára egyaránt. A Meghívásguru brandnek alapító partnere, ami az üzleti tárgyalásokra történő sikeres meghívás (telefonos hideghívás) 90 %-os eredményű modelljét oktatja.

Az elmúlt évben indított családi vállalkozása egy teljes technológiájában környezetbarát autótisztítással foglalkozó franchise rendszere partnere, ahol a szűk keresztmetszett minden nap az emberi találkozások és konfliktusok kezelése.