Héder Sándor, címzetes egyetemi docens, mérnök, tréner

  • Héder Sándor, címzetes egyetemi docens, mérnök, tréner

Héder Sándor több mint 25 éve trénerként, coachként dolgozik családi vállalkozásában.

Az elmúlt 20 évben a legtöbb tapasztalatot a frontvonali vezetők (csoportvezetők, sorvezetők, műszakvezetők, művezetők) képzésében szerezte, dolgozott nagy nemzetközi cégekben (NOKIA, ELCOTEQ, E.ON) és hazai kkv-ban egyaránt. Részletes önéletrajza itt, referenciái itt találhatók.

25 tapasztalatai alapján úgy látja, hogy a szervezetek zömében szinte törvényszerűen szakadék, rossz viszony alakul ki a felsővezetők és a frontvonali vezetők között, mely viszony károsan hat a frontvonali vezető érzelmi világán keresztül a döntéseire, a dolgozókhoz fűződő viszonyára. Természetesen arról is van tapasztalata, hogy e szakadékot hogyan lehet a leghatásosabban megakadályozni.

Frontvonali vezetőfejlesztési programjai gyakorlatorientáltak, mert az a meggyőződése, hogy a frontvonali vezetők számára a „tananyag” nem más, mint a mindennapi problémák hatásos megoldása és az abból szerzett tapasztalatok feldolgozása. Éppen ezért képzéseinek fő célja, hogy segítse a frontvonali vezetőket abban, hogy feldolgozzak saját mindennapi tapasztalataikat. Teszi mindezt azzal a meggyőződéssel, hogy a dolgozók eredményességére, hangulatára, fluktuációjára a frontvonali vezetőknek van a legnagyobb hatásuk.